Néhány hete röppent fel, hogy Dánia fővárosában, Koppenhágában Forma-1-es utcai versenyt terveznek. Az F1 vezetői nem pihennek, kettővel arrébb, Hollandiában is épp ugyanezen dolgoznak, írja az Autosport. A szaklap értesülése szerint a Forma-1 gazdasági és marketingügyeit irányító Sean Bratches a közelmúltban járt a Max Verstappen berobbanása óta F1-lázban égő országban.

Bár az elmúlt egy-két évben bedobott elképzelések a Forma-1-es Holland Nagydíj eredeti helyszíne, a zandvoorti pálya felújításáról szóltak, Bratches – a Liberty korábban deklarált szándékával összhangban – utcai versenyt hozna tető alá valamelyik nagyvárosban, Amszterdamban vagy Rotterdamban.

Egyelőre nem világos, mikorra is szeretnék megvalósítani az új Holland Nagydíjat, de Bratches látogatása mutatja, hogy az F1 irányítóit komolyan érdekli a dolog.

Verstappen Red Bull-os főnöke Christian Horner az Autosprotnak nyilatkozva jó ötletnek nevezte a dolgot:.

“Az utcai versenyek mindig élvezetesek, mindig sok a néző, mindig jó a hangulat. Max iránti jelenlegi rajongás az egész országot a feje tetejére állítaná, képzelhetjük, mekkora durranás lenne. Szóval ha a helyszín, a pálya rendben van, miért is ne?!”