„Hát ez meg mit csinál?!”, „Lassú! Megelőzhetem?” – a tv-közvetítésbe is bekapcsolt rádióüzeneteiben többször jelezte Sergio Perez csapata vezetésének, hogy támadni szeretné előtte autózó csapattársát, Esteban Ocont. Közben egyszer gúnyosan röhögött rajta.

A Forma-1-es Japán Nagydíjon ezúttal nem engedték meg nekik a test-test elleni küzdelmet a csapat vezetői, ami miatt idén már súlyos károk érték a Force Indiát. Végül Ocon a 6. helyen ért célba, Perez 7. lett. Utóbbi verseny utáni nyilatkozata már sokkal nyugodtabbra sikeredett a rádiós üzeneteinél.

„Boldog vagyok, mert kiváló eredményt ért el a csapat, ma ennyi fért bele. Az erős kvalifikáció után viszonylag könnyű futam volt. Gyorsabbnak éreztem magam Estebannál, lett is volna lehetőségem előzésre, de betartottam a csapatutasítást. Helycsere nélkül is ugyanannyi pontot szerzett a csapat, Esteban egész hétvégén jó munkát végzett.”

F1: Kiröhögte csapattársát Perez, aztán megnyugodott 1

Fiatal francia csapattársa sablonosabban értékelte a versenyt. „Remek futam volt, különösen az elején, amikor a harmadik helyen futottam. Még mindig hiányzik egy kis plusz tempó, hogy tartani tudjuk a lépést a nagyfiúkkal. Checo előtt haladtam, a legfontosabb feladat az autók célba juttatása volt. Sokat tanultunk az autóról, Austinban még erősebbek leszünk.”

Az idei 12. dupla pontszerzéssel megerősítette 4. helyét a pontversenyben a Force India, üldözőinek már csak matematikai esélye van elvenni a privát csapattól a remek év végi helyezést.

Szuzukában a világbajnokságot vezető Lewis Hamilton nyert (Mercedes) Max Verstappen és Daniel Ricciardo előtt (mindkettő Red Bull). Az összetett második helyén álló Sebastian Vettel (Ferrari) ismét rendkívül balszerencsés volt, autója nem sokkal a rajt után felmondta a szolgálatot. Hátránya 4 futammal a szezon vége előtt 57 pontra nőtt, esélyei a bajnoki címre gyakorlatilag elszálltak.

A futam összefoglalóját itt tudják elolvasni, Vettel keserű nyilatkozatát itt, ráadásul a németet meg is büntették.