Ferrari-szurkolóként ezért kár volt korán kelni, de talán mások sem izgulták halálra magukat a 2017-es Forma-1-es Japán Nagydíjon.

A ferraris Sebastian Vettel már a verseny első köreiben búcsúzott a gyújtógyertya hibája miatt, míg Lewis Hamilton gyakorlatilag sima rajt-cél győzelmet aratott Szuzukában. Az idei nyolcadik, pályafutása 61. győzelmével 59 pontra növelte előnyét a bajnokságban, innen már akár az Amerikai Nagydíjon behúzhatja a címet.

F1: Újabb Ferrari-bukás, Hamilton győzött Szuzukában 1

A Red Bullosok hozták a 2-3. helyet Max Verstappen, Daniel Ricciardo sorrendben.

Valtteri Bottas a 4., az első körben visszaeső, de aztán simán visszakapaszkodó Kimi Räikkönen egy 5. hellyel “vigasztalta” a Ferrarit – mindketten öthelyes hátrasorolással, fordított gumistratégiával mentek. A Force India újabb erős kettős pontszerzést könyvelhetett el Esteban Oconnal és Sergio Perezzel, míg a Haas párosa inkább meglepetésre zárt a top10-ben.

Fernando Alonso a verseny végén nagyon igyekezett, hogy a McLaren és a Honda utolsó közös hazai futamán pontot szerezzen, de nem sikerült lebírnia a williamses Felipe Massát.

Utolsó renault-s – és valószínűleg egyben utolsó F1-es – futamán Jolyon Palmer a 12. lett, utódja, Carlos Sainz Toro Rossó-s búcsúfutamán rögtön az elején kiesett.

F1: Újabb Ferrari-bukás, Hamilton győzött Szuzukában 2

A világbajnokság két hét múlva az austini Amerikai Nagydíjjal folytatódik.

A Japán Nagydíj részletes beszámolója itt olvasható.

F1: Újabb Ferrari-bukás, Hamilton győzött Szuzukában 3

F1: Újabb Ferrari-bukás, Hamilton győzött Szuzukában 4