Szuzukában folytatódott a Ferrari vesszőfutása: a szingapúri rajtbalesetes dupla kiesés, a szepangi motorhibák után a Forma-1-es Japán Nagydíjon a 2. rajtkockából kezdő Sebastian Vettel alig pár kör után kényszerült feladni a versenyt a gyújtógyertyák problémái miatt.

A német, aki az előírásokat figyelmen kívül hagyva a kiesés után a “karámban” nem, csak külön, néhány médiumnak nyilatkozott, így beszélt:

“Természetesen fájdalmasak ezek a hibák, mindenki nagyon csalódott. De a legokosabb, ha most lehiggadunk, pihenünk egyet, hogy teljes lendülettel fussunk neki az utolsó négy futamnak, aztán majd meglátjuk, mi lesz.”

“Teljesen természetes, ha az ember kritikus, főleg, ha rosszul mennek a dolgok, ez is a munkám része, de úgy gondolom, meg kell védenem a csapatot. Idén nagyszerű munkát végeztünk, az elmúlt két futam megbízhatósági gondjai persze elkeserítőek. De van ilyen néha.”

Vettel nullázásával és Lewis Hamilton futamgyőzelmével 59 pontra nőtt a különbség a két pilóta között, a Mercedes angolja kis szerencsével már a következő hétvégén, az Amerikai Nagydíjon behúzhatja a negyedik világbajnoki címét. A német azért még nem akarja feladni, az utolsó pillanatig remél:

“Van még esélyem. Persze nyilvánvaló, hogy már nem annyira rajtam múlik, mint szeretném. De összességében egész jól áll a csapat, szerintem futamról futamra javulunk, sokkal többet fejlődtünk, mint gondolnák. Vannak pozitívumok, persze a mai napon senki sem a pozitívumokat nézi.”

A Ferrari másik pilótája, Kimi Räikkönen sebességváltó-cserés büntetéssel a 10. helyről rajtolt Szuzukában, végül az 5. helyen intették le.