Örülhet a Haas mindkét pilótája, a katasztrofális szombati időmérő után mindketten pontot szereztek a vasárnapi Japán Nagydíjon. Tulajdonképpen egy akciót leszámítva annyira unalmas futamot teljesített Romain Grosjean és Kevin Magnussen, hogy a tévéközvetítésből is szinte kimaradtak.

Az a manőver azonban tipikus Magnussen húzás volt, akik figyelik a Forma-1-et, tudják, idén többen összeszólalkoztak már a dánnal a versenyzése miatt. Nico Hülkenberg nemrég “a Forma-1 legsportszerűtlenebb versenyzőjének” nevezte, mire a dán élő tv-közvetítésben csak ennyit mondott neki: “Nyald meg a golyóimat.” Szuzukában a 43-ik körben ugrott be Magnussen igen bátran a Felipe Massa által részben nyitva hagyott résbe a 2-es kanyarnál, de úgy, hogy autója összekoccant a braziléval.

Annyira „jól” sikerült Massa arrébb billentése, hogy Grosjean is elment mellette, így a francia 9-ik lett, míg csapattársa 8-ik.

„Élveztem a versenyt, a dupla pontszerzéssel elérte a csapat a maximumot ma, ennél jobbat nem is remélhettünk. Mostanában jó futamaim voltak, csak nem nagyon jöttek össze a pontok.  Ma sem volt könnyű begyűjteni őket, jól csináltunk mindent” – nyilatkozta Magnussen, aki a massás affért nem is említette.

„Az idei második kettős pontszerzésünk volt, fantasztikus eredmény. Tegnap is remek tempóm volt, csak nem tudtam megmutatni. Azt hiszem, a Force Indiákkal harcoltam, ami remek teljesítmény. Rájöttünk, hogy működnek a gumik, ez a kulcs, és boldog voltam a fékekkel is. Jön Austin, a hűvös idő fekszik nekünk, alig várom, hogy találkozzunk a rajongókkal” – mondta Grosjean csapata hazai versenyére utalva.

Szuzukában a világbajnokságot vezető Lewis Hamilton nyert (Mercedes) Max Verstappen és Daniel Ricciardo előtt (mindkettő Red Bull). Az összetett második helyén álló Sebastian Vettel (Ferrari) ismét rendkívül balszerencsés volt, autója nem sokkal a rajt után felmondta a szolgálatot. Hátránya 4 futammal a szezon vége előtt 59 pontra nőtt, esélyei a bajnoki címre gyakorlatilag elszálltak.

A futam összefoglalóját itt tudják elolvasni, Vettel keserű nyilatkozatát itt, őt ráadásul meg is büntették a futam után..