A múlt hétvégi Maláj Nagydíj után a Force India azt panaszolta, hogy egyes csapatok a szabályzat egyértelmű előírását megszegve a jobb tapadás érdekében lombfúvókkal szárították fel autóik rajkockáit, ráadásul hiába jelezték ezt azonnal a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tisztviselőinek, semmilyen lépés nem történt.

A gyanúba keveredett csapatok állítólag azzal védekeztek, hogy az FIA a tavalyi Japán Nagydíjon engedélyezte a dolgot, azaz korábbi precedens alapján álltak neki Szepangban is felszárítani a nedves aszfaltot.

Az FIA a Japán Nagydíjra körlevélben figyelmeztette a csapatokat arra, hogy a pályafelület tapadásának manipulálása továbbra is tilos, azaz nem száríthatják az aszfaltot. A felügyelőszervezet hozzátette, hogy eseti jelleggel dönthet a tilalom felfüggesztéséről, erről azonban külön értesítik a csapatokat.

A Force Indiánál nem fogadták kitörő örömmel a puha reakciót.

“Legközelebb majd hivatalosan óvunk. Kivesszük az ügyet pályabírók kezéből és a versenybírók, vagy ha kell, a Fellebbviteli Bíróság kezébe helyezzük. Szankció híján semmi sem akadályozza meg, hogy újra megtegyék a dolgot” – idézte a Motorsport.com a csapat ügyvezetőjét, Otmar Szafnauert.