A haasos Kevin Magnussen 2017-ben több versenyzőtársát is felbosszantotta kemény, erőszakos vezetési stílusával. A Magyar Nagydíj után a renault-s Nico Hülkenberg a legsportszerűtlenebb pilótának bélyegezte a dánt, a Maláj Nagydíjon pedig Fernando Alonso idiótázta le őt, megállapítva, hogy Hülkenbergnek igaza volt.

A mclarenes spanyol a futam után azt is kijelentette, hogy 19-1 arányban a mezőnyből mindenkinek gondja van Magnussennel.

A versenyző csapatfőnöke, Günther Steiner nem lát problémát a fentiekkel:

“Alonso egy nagyon karizmatikus és tehetséges versenyző, és amikor valaki ellenáll neki, mindig így reagál. Szerintem mindketten a határig vitték a dolgokat, az emberek pedig pontosan ezt akarják látni” – mondta az Alonso által kifogásolt előzésről, hozzátéve, hogy Magnussen jól teszi, hogy nem enged könnyen.

“Át kell esni bizonyos korszakokon, ki kell vívni a tiszteletet. Ha valaki mindig félreáll, a többiek úgy gondolják, simán át lehet gyalogolni rajta, szóval bele kell állni a csatákba, persze nem szabad túlzásba esni, nem szabad erőszakos figurává válni. Szóval még ha most egy kicsit rossz híre is van, később hasznára válhat a dolog.”