A haasos Kevin Magnussen idén jó néhány incidensnek részese volt már a versenyhétvégéken. Egyebek mellett a Hungaroringen a renault-s Nico Hülkenberget szorította ki csúnyán, Belgiumban pedig a szabadedzésen legyezett oda ok nélkül a Force Indiá-s Sergio Pereznek, a mostani Maláj Nagydíjon pedig a mclarenes Fernando Alonsóval volt egy kis ügye.

A kétszeres világbajnok spanyol a 33 körben a célegyenes végén a DRS-t kihasználva az első kanyar belső ívén ugrott be a dán mellé, aki azonban keményen kiterelte a McLarent a 2-es kanyarban, össze is értek, de Alonso végül megtartotta a pozíciót.

“Micsoda barom! Hülkenbergnek igaza volt” – kommentálta a rádión az esetet Alonso.

A spanyol a futam után azt mondta, minden versenytársnak elege van már Magnussen húzásaiból: “A vezetési stílusát illetően 19-1 arányban egyetértünk.”

Alonso maga is kapott kritikát, amikor a futam vége felé nem volt túl előzékeny az őt lekörözni igyekvő, a Red Bull-os Daniel Ricciardóval csatázó Sebastian Vettellel szemben.

“Fernando úgy döntött, hogy beáll közénk. Úgy emlékszem, hogy a Ferraritól való távozása után is Ferrari-szurkoló maradt, de ma nem igazán úgy viselkedett” – mondta a német a futam után.

Ez nem igazán hatotta meg Alonsót:

“Én még nem láttam a felvételt, de az autóból nézve szerintem rendben volt a dolog, és amúgy is nagyon sokszor hallottuk már tőle blue flag, blue flag (kék zászló) szöveget, ez is egy ilyen eset lehetett.”