A rugalmasság érdekében az olasz gumigyártónak szándékában áll bevezetni egy hatodik száraz keveréket a Forma-1-be 2018-ban, és tervezi, hogy agresszívabb megközelítést alkalmaz a gumik kiválasztásánál. Jelenleg öt száraz keverék létezik az ultralágytól a keményig, és három előre kiválasztott keverék érhető el minden egyes futamon.

A sportág egyedüli gumiszállítója nagyobb rugalmasságot szeretne teremteni magának egy új keverék hozzáadásával, és szeretné lágyítani a keverékeket. A nagy szabályváltozások miatt a Pirelli kissé konzervatívan állt hozzá az idei évhez, a kemény keveréket mindössze csak Spanyolországban használták a versenyzők, és számos kritikát kapott a pilótáktól.

Ennek hatására a gumicég dobta a kemény gumikat a szezon hátralévő részére, és a megmaradt négy keverékből szállít hármat az egyes versenyhelyszínekre.

Mario Isola, a Pirelli motorsportfőnöke reagált a hírekre. „Meghatároztuk a gumik konstrukcióját, és szeptember elsején elküldtük az adatokat a csapatoknak. Új felépítésű gumik lesznek elöl-hátul, hamarosan több információt is kiadunk ezzel kapcsolatban.”

F1: Tovább szaporítaná a gumikat a Pirelli 1

Mario Isola

„Már a keverékeken dolgozunk, célunk, hogy egy lépcsőfokkal lágyabbak legyenek, mint idén. Tudjuk, hogy konzervatívak voltunk az idei gumikkal kapcsolatban, de nem volt egyszerű az új méretű gumikat tesztelni az öszvér autókkal, így emellett döntöttünk” – mondta az olasz szakember.

„A jelenlegi lágy lesz a közepes jövőre, és tervezzük, hogy növeljük a keverékek számát. Ez több szabadságot ad nekünk, hogy kiválasszuk a gumikat egy-egy hétvégére” – zárta Isola.