A Red Bull-os Max Verstappen a hazai futamának számító Belga Nagydíjon idei hatodik kiesését könyvelhette el, a negyedik olyat, amely a hajtáslánc ilyen-olyan meghibásodásából fakadt. A holland ifjonc már a futam 8. körén kénytelen volt a szurkolók narancs tömege előtt félreállni a Kemmel egyenesen. A Red Bullnál kezd nagyon elegük lenni a Renault megbízhatatlanságából.

“Renault-nál tisztában vannak vele, hogy megbízhatósági szempontból a termékük nem ott jár, ahol kellene. Az ő dolguk, hogy helyretegyék ezt. Mi fizetünk a termékért, ami pillanatnyilag nyilvánvalóan nem üti meg a szintet a megbízhatósági problémák, meghibásodások miatt” – nyilatkozta a Red Bull-főnök Christian Horner.

“Baromi sok pénzt fizetünk a motorért, kezelniük kell a helyzetet. Nekik is ugyanannyira árt ez, mint nekünk. Ezen a szinten nem férnek bele az ilyen folyamatosan felbukkanó meghibásodások.”

F1: Alain Prost kért bocsánatot Verstappentől 1

A bár a Renault szoftveres frissítést vitt Spába, pocsék hétvégét könyvelhettek el: Danyiil Kvjat Toro Rossójában az első szabadedzés után kellett teljes erőforrást cserélni, Verstappennél és Jolyon Palmernél a belsőégésű motort cserélték, majd az angol autójában a sebességváltót is.

“A megbízhatóság mindhárom csapatnál borzalmas. Turbóhibák Kvjatnál, két autóban is motort kellett cserélni itt. Ez nem jó, nagyon nem az, a Forma-1-ben magát versenyképes tudni akaró motorszállító nem lehetne ezen a szinten. Keményen dolgoznak, remélhetőleg megteszik a megfelelő lépéseket, hogy elkerülhessük az ilyen problémákat” – mondta Horner.

A kiesése után Verstappen arra panaszkodott, hogy idén Fernando Alonsóval van versenyben a kiesések kapcsán. Horner megérti a holland elkeseredését, a Renault-pedig egyenesen az F1-es projekt főtanácsadójaként alkalmazott négyszeres világbajnokot, Alain Prostot küldte, hogy bocsánatot kérjenek a pilótától.

“Borzasztóan frusztrált, képzelhetik. Megint csak kiváló pozícióban volt és saját hibáján kívül megint vége, újabb motorhiba. Eljött hozzá Alain Prost, hogy bocsánatot kérjen, a Renault bocsánatot kér, de ez sajnos már nem változtat a helyzeten” – jegyezte meg a Red Bull-főnök.