A csapattársak kétszer is összeértek a futam során, mindkétszer a pálya egyik legveszélyesebb pontja, az Eau Rouge előtt. Az első, rajt utáni találkozónál mindketten sértetlenül haladtak tovább, annak ellenére, hogy Ocon egyszerre érintette csapattársát és a falat, hatalmas szikraesőt húzva ezzel maga mögött.

A második esetet már nem úszták meg sértetlenül, Ocon első szárnyának bal oldala leszakadt, Perez pedig jobb hátsó defekttel vánszoroghatott körbe a pályán. A páros viszonya nem a legjobb, már a kanadai csapatutasítás óta feszült a helyzet a két pilóta között, amely a következő bakui futamon egy ütközés formájában csúcsosodott ki.

Ocon szerint Perez túl messzire ment a második kiállása utáni védekezésével. „Az életemet kockáztatta 300-as tempónál az Eau Rouge felé. Ez az elsődleges, a másik pedig, hogy rengeteg pontot vesztettünk. Ő elvileg egy jó pilóta, amit ma nem mutatott meg. Egyik csapattársával sem csinálta ezt, nem tudom, miért csinálja akkor velem” – fakadt ki a francia.

„Beszélni fogok vele, mint férfi a férfival, és elmondom neki az igazam. Gyermeke lesz, nem tudom miért akar meghalni! Őrület! Tudta, hogy mellette vagyok. Az első összeérést megértem, hárman voltunk egymás mellett, lehet, hogy nem vett észre” – zárta mondanivalóját.

“A mai nap a kármentésről szólt, pedig jó napunk volt, amíg Perez nem próbált meg megölni, kétszer is! De nem sikerült neki, így végül a 9. lettem :)!” – írta a Twitteren Ocon.

Perez sejtette, hogy Ocon megtámadja, de nem gondolta, hogy még a Kemmel egyenes előtt meg fogja ezt tenni. „Tudtam, hogy ott van, de tudtam azt is, hogy nincs elég hely, így védtem a pozícióm. Azt hittem, hogy az Eau Rouge után fog próbálkozni. Semmit sem csináltam másképp, mint a többi versenyző ellen. Senki sem csinálta volna másképp.”

A mexikói elfogadta az első körös incidenssel kapcsolatos felelősségét, mely szerinte arra vezethető vissza, hogy rosszul kapta el a rajtot. „Valószínűleg azt hiszi, szándékosan csináltam. Az első tényleg az én hibám volt, nem láttam őt. Ezért bocsánatot kérek. Viszont a másodiknál túl optimista volt, nem kellett volna összeérni.”

„Vissza kell tekintenünk, emlékezzünk Bakura, ott ő tett fel a falra” – tette hozzá Perez. „Nem azt mondom hogy ezért tettem így, de a feszültség ott kezdődött. Először esik meg velem ilyen a karrierem során, remélem, meg tudjuk oldani, és számos pontot szerezhetünk a csapatnak” – zárta a mexikói.

A csapatigazgató közvetlenül a futam után azt nyilatkozta, hogy a mostani incidenssel betelt a pohár, vége az egymás elleni versenyzésnek.