A Force India két versenyzője, a rutinos Sergio Perez és az első teljes idényét töltő Esteban Ocon idén már jó néhány alkalommal keveredett incidensbe a pályán, a vasárnap délutáni Belga Nagydíjon pedig Baku után másodszor ütköztek is, amikor a mexikói az Eau Rouge előtt a falnak szorította a francia ifjoncot. Az előbbi pilóta jobb hátsó defektet kapott, végül kiesett a versenyből, az utóbbi a 9. helyen ért be, miközben a 6-7. helyet is hozhatták volna.

A Belga Nagydíj elején Perez egyébként már nagyon hasonlóan a falnak szorította Ocont, igaz, akkor őt is befelé terelte a renault-s Nico Hülkenberg. A két Force Indiá-s a kerékcserék után került újra össze, amikor a francia pontosan a mexikói mögé tért vissza a pályára. Ocon a rádión számonkérően érdeklődött, hogy miért Perezt hívták ki előbb, azt felelték neki, hogy azért, mert Pereznek öt másodperces időbüntetése van, így úgyis elé kerül majd, csak maradjon vele. A francia nem várt, a mexikói pedig durván védekezett.

A spái balesettel betelt a pohár, mostantól vége a szabad versenynek, mondta a csapatigazgató, Otmar Szafnauer:

“Én is csak azt láttam, amit önök a tévén, de úgy nézett ki, hogy Sergio a falnak szorította Estebant, és végül ő lett a balhé vesztese. Soha többet nem lesz ilyenre lehetőségük. Eddig hagytuk őket versenyezni, de ha nem képesek úgy csinálni, hogy az jó legyen a csapat számára, akkor nem versenyezhetnek egymás ellen” – mondta a Sky Sportsnak közvetlenül a futam után.

“Nem lenne szabad ütközniük. Adtunk nekik játékteret, de ezt is mindig mondtuk nekik. Megmondtuk, hogy ha újra a bakuihoz hasonló incidens történik, onnantól a bokszutcából vezényeljük majd a futamot.”

A felvetésre, hogy a nézők nagyon szeretik az ilyen küzdelmeket, Szafnauer így reagált:

“Persze, ezért is engedtük őket versenyezni. De amikor már a biztonságról, az ütközésekről van szó, akkor a kezünkbe kell venni az irányítást.”

A Force India később kiadott futam-összefoglalójában a tulajdonos-főnök, Vijay Mallya is megerősítette, hogy “vége a bulinak”, jönnek a csapatutasítások:

“Nagyon elégedett voltam a csapat 2017-es teljesítményével, a pilótáink szabadon versenyeztek és rendszeresen hozták a pontokat. Azonban bármennyire is a szabad verseny pártján állok, az autóink közötti ismétlődő incidensek mostanra aggasztóvá váltak, így konstruktőri bajnokságban elfoglalt pozíciónk védelme érdekében nincs más választásom, mint a csapatutasítások bevezetése.”

A Force Indiá-sok bakui balesete