Max Verstappen legyőzte csapattársát, Daniel Ricciardót a Belga Nagydíj időmérőjén, a szezonban már nyolcadik alkalommal. A különbség jelentősnek tekinthető, ugyanis közel fél másodperc  volt a két Red Bull-pilóta között. A holland, aki kétségtelenül a szurkolók kedvence a spa-francorchamps-i pályán, sikeresként könyvelte el a napot.

„Remek volt, élvezetes, egy kicsit olyan, mint tavaly” – mondta. „Persze tavaly második voltam, de a mai köröm eléggé hasonlónak tűnt. Végig a határon autóztam. Minden szektort összeraktam, nem gyakran van ez így. Számomra ez volt a tökéletes kvalifikáció. Őszintén szólva nem lehetett volna jobb, mindent beleadtam, és a kocsiból is kihoztam a maximumot. Meglepett, mennyire közel vagyunk a Ferrarihoz” – tette hozzá.

A fiatal pilóta nehéz feladatnak néz elébe a futam során, ha nem érkezik meg az eső. „Lewis előnye nagyon nagy, talán a versenyen közelebb lehetünk, esetleg egy jó eredmény is kinézhet. Nem lesz könnyű legyőzni őket” – jegyezte meg. „A második szektor az erősségünk, ezért keményen dolgozunk azon, hogy tovább javuljunk ott. Egyébként az autó egyensúlya nagyszerű volt. Egy kis szerencse is kell, bármi megtörténhet ezen a pályán. Egyelőre száraznak tűnik, remélem ez megváltozik! Holnap meglátjuk – mondta Verstappen.

A Red Bull-pilóta említést tett a helyszínre látogató holland szurkolókról is. „A gyors köreimen a pályára koncentráltam, de a levezető körömön láttam a narancsszínű tömeget és a füstöt. Ez nagyon motiváló, minden narancsszínű a pálya mellett. Hihetetlen látvány! A bokszutcát elhagyva egy narancsszínbe öltözött fickó integetett nekem a kerítésen, ez csodás!”

F1: Verstappen köre nem lehetett ennél jobb 1

Daniel Ricciardo (Fotó: APF)

Csapattársa, Ricciardo búsabb volt, egyensúlyi gondok miatt nem tudott mindent kihozni az időmérőből, de szerinte is erősebb lehet az RB13 a versenytávon.

„A Q1-ben nem volt még meg a tempónk, aztán a Q2-ben már megközelítettük azt az időt, ami kellett nekünk. Sajnos a Q3-ban, amikor mindenre szükség van, nem sokat tudtunk hozzátenni” – mondta az ausztrál.

„Úgy éreztem, ha jobban nyomtam a pálya egyik részén, akkor az egy másik részen visszaütött, így nem tudtam egy 100 százalékos kört autózni. Kicsit az egyensúllyal éreztem gondot, de optimista vagyok, és azt mondom, hogy a versenyen jobb autónk lesz. Ha figyelünk a gumihasználatra, akkor fenntarthatunk egy viszonylag jó tempót hosszabb távon, mint a többiek, én erre fogadok” – zárta Ricciardo.