Mivel Michael Schumacher 1991-ben a Belga Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben, negyed százada, 1992-ben pedig ott szerezte első futamgyőzelmét is, így a verseny idei kiadását megelőző csütörtök ideális alkalom volt, hogy újabb részleteket áruljanak el a hétszeres világbajnok jövőre nyíló új kiállításáról.

A Motorworld néven a kölni Butzweilerhof repülőtér egyik átalakítandó hangárában nyíló kiállításról Schumacher menedzsere, Sabine Kehm és Köln főpolgármestere, Henriette Reker közösen tartott sajtótájékoztatót.

F1: Ilyen Schumacher-kiállítás még nem volt 1

A jövő áprilistól ingyenesen látogatható tárlaton (nyitóképünkön a látványterv) többek között Schumacher személyes gyűjteményéből származó tárgyakat és autókat is szemlére tesznek, például első gokartját, a Forma-Königben és a Forma-3-ban használt versenyautóit, valamint hét világbajnoki autójának (két Benetton és öt Ferrari) nagy részét, ahogy utolsó F1-esét, a 2012-es Mercedes W03-ast is.

Schumacher 2012. végi visszavonulása után alig egy évig élvezhette a “nyugdíjas” életet, 2013 végén ugyanis egy franciaországi síbalesetben életveszélyes agysérülést szenvedett, kómában volt, és minden valószínűség szerint a mai napig állandó ellátásra szorul a család svájci otthonában kialakított klinikán, igaz, a 48 éves német állapotáról évek óta semmilyen konkrétumot nem közöltek.

F1: Ilyen Schumacher-kiállítás még nem volt 3