Bár hivatalosan nem mondták ki, a Ferrarinál egyértelműen a bajnoki éllovas Sebastian Vettel az első számú versenyző, Kimi Räikkönen pedig számára előnyösebb helyzetben is a németet segíti, ahogy történt ez a Magyar Nagydíjon is.

A Mercedesnél a csapat 2010-es elindítása óta elvileg szabad a verseny a pilóták között, ez azonban legfeljebb belső feszültségekhez vezetett a korábbi években, hiszen a domináns autóval csak Nico Rosberg volt Lewis Hamilton ellenfele, idén azonban sokba kerülhet végül, ha Vettel lazán behúzza a címet amiatt, hogy Hamilton és Valtteri Bottas egymástól “rabolnak” pontokat.

A csapatfőnök, Toto Wolff a napokban halványan utalt már arra, hogy esetleg változtatni, “alkalmazkodni” kell a Ferrarihoz ebben a tekintetben, egy friss megszólalásban pedig a csapat elnöke, Niki Lauda is így nyilatkozott.

“Természetesen téma, hogyan kezeljük az ilyen helyzeteket a jövőben” – mondta a csapatutasítások lehetőségéről az Österreich című lapnak az osztrák legenda.

Míg a lassú, kanyargós Hungaroring nem igazán feküdt a Mercinek, a Ferrari nálunk aratott kettős győzelme után most ők jönnek:

“Két hétig semmit nem volt szabad csinálnunk (a nyári szünet miatt – a szerk.), de most már nekiálltak a munkának a mérnökeink. Szeretnénk behozni a Ferrari lassú pályákon élvezett előnyét. Spa viszont sokkal jobban fekszik majd nekünk, mint a Hungaroring.”