A Forma-1-ből 2013-ban a Red Bulltól visszavonult, 2015-ben a hosszú távú világbajnokságban (WEC) a Porschével világbajnoki címet nyerő Mark Webber a hétvégi Belga Nagydíj előtt értékelte a 2017-es szezon első felét. Az ausztrál veterán mindkét Red Bull-versenyzőt dicsérte, de Max Verstappent egy kis kritikával is illette.

Webber elismerte, hogy a holland ifjonc ponthátránya alapvetően a műszaki problémákból és nem a versenyeken elkövetett hibákból ered, azért tisztább hétvégéket szeretne látni tőle.

“Mindketten jól vezettek idén, de Max talán egy kicsit hebrencs volt a hétvégi felkészülések során. Pénteken-szombaton sokszor járt a pályán kívül, ami aztán nyomás alá helyezi az autót felkészítő szerelőket is. Szeretném inkább a pályán látni, ugyanakkor persze igyekszik a határon autózni. Ami a vasárnapokat illeti, nem sokszor hibázott, komoly megbízhatósági problémák miatt viszont egy rakás pontot veszített, amit biztosan nehéz volt megemészteni.”

“Daniel nagyon jó vasárnaponként, ő az F1 legmegbízhatóbb versenyzője, biztosak lehetünk benne, hogy hétről hétre hozza az eredményeket. Mindig sikerült kihoznia a legtöbbet a helyzetből, nem hiszem, hogy ennél többet tehetett volna.”

F1: Lehebrencsezték Verstappent 1

“Mindannyian sokat vártunk az idei autótól, de elég rosszul kezdett, keményen kellett dolgozni a felzárkózáson. A Renault-motorok a régi nóta: ez nincs kész, az nincs, ez megy öt éve. A Red Bullnak a többiekénél egy másodperccel gyorsabb kasztnit kell gyártania emiatt.”

A veterán a Red Bullon kívüli dolgokra is kitért:

“Mind Hamilton, mind Vettel lenyűgözően ment idén, Lewis különösen erős volt az időmérőkön. Senna óta nincs olyan jó pilóta egy körön, mint ő. Egészen különleges, amire szombatonként képes.”

“Fernando… Nagy kár ez a Forma-1, a Honda és a McLaren számára is. Betáraztak, megszerezték Fernandót, hogy aztán beváljon a motor, de ez nem történt meg. Két éve a fogát összeszorítva küzd, de ennél jobban már nem tudja hajtani azt a járgányt. Vasárnaponként talán nincs nála jobb az egész világon. Ez ám a dühítő!”

F1: Lehebrencsezték Verstappent 2