A háromhetes nyári szünet után ezen a hétvégén folytatódik a Forma-1-es világbajnokság, következik a Belga Nagydíj. A GP2-ben három dobogót, 2011-ben pedig a bajnoki címet hozó Spában Romain Grosjean 2015-ben a versenyképtelen Lotusszal is dobogóra állt már, egyértelműen szereti a helyszínt, alig várja a hétvégét:

“Jó volt az autónk Belgiumban abban az évben. Sikerült megelőznöm néhány autót és feljutnom a dobogóra. Azon a hétvégén minden klappolt. Nagy öröm volt nekem és a srácoknak is. Olyasmi lehetett, mint az első pontszerzés itt, a Haasnál” – mondta a 2015-ös bravúrról.

A kérdésre, hogy vajon Spában jöhet-e a Haas első dobogója is, így felelt: “Ha nem úgy futok neki a versenyhétvégének, hogy én vagyok a legjobb és akár győzhetek is, jobban teszem, ha inkább otthon maradok a gyerekekkel. Minden hétvégén a dobogóra akarok állni, minden hétvégén győzni akarok! Nyilván sok múlik az autón is, de sosem szabad feladni, mindig a maximumra kell törekedni. Így kell hozzáállni az egészhez.”

“Ami a pályát illeti, nem tudok kedvenc szakaszt választani, az egész pálya nagyon jó. Vannak gyors kanyarok, lassú kanyarok, nagyon változatos, jó érzés rajta a vezetés. Az első padlógázas körön mondjuk úgy érzed, hogy elhányod magad, olyan, mint egy hullámvasút, le-fel! Mindig felmerül a kérdés, hogy bírom majd ezt a futamon? De aztán túl van rajta az ember és már csak élvezi az erőhatásokat.”

“Spát különböző módokon lehet megközelíteni. Vagy az első és a harmadik szektorban vagy gyors, azaz a gyors részeken, vagy a második szektorban, a kanyargós részen. Mindkét megközelítés működik, szóval azon múlik, mit szeretnél a futamra” – magyarázta a francia.