A hétvégén a Belga Nagydíjjal folytatódik a Forma-1-es szezon, a spa-francorchamps-i pálya pedig különleges, a silverstone-ihoz mérhető örömöket ígér a 2017-re sokkal nagyobb leszorítóerejű autókkal. A Force Indiá-s Sergio Perez kíváncsian várja a hétvégét:

“A spái az egyik legjobb pálya, amin csak F1-es autóval mehet az ember. Imádom a gyors vonalvezetését, a helyszín múltját és azt, hogy milyen szenvedélyesek az ottani nézők. Egyszerűen nagyszerű hétvége, az időjárás pedig mindig nagy kérdés. Szinte mindig esik legalább az egyik napon.”

“A Pouhon a kedvenc kanyarom az idényben. Nagyon gyors és óriási elégtételt jelent, ha az ember jól csípi el. A 2017-es autókban egészen különleges élmény lesz majd az a szakasz, ahogy az Eau Rouge is.”

A Force India mexikói pilótája a három nagycsapat pilótái mögött a középmezőny “élmenőjeként”, a bajnokság 7. helyén kezdi a szezon második felét, azt mondja, a nyári szünet után – amelynek során eljegyezte barátnőjét is – készen áll a folytatásra.

“Felfrissültnek érzem magam a szünet után, nagyon várom, hogy újra versenyezzünk. Szép vakációm volt a családdal, de most már alig várom, hogy újra a pályára lépjünk. A szezon második felében szeretnék még jobban teljesíteni, mint eddig. Versenyképesek voltunk, de volt pár elszalasztott lehetőség is, több pont is összejöhetett volna. Remélhetőleg a következő futamokon bepótoljuk majd!”