Mivel Perez egykor a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja volt, Kimi Räikkönen lehetséges utódjaként is felmerülhetett a neve, de arról is hallani lehetett, hogy a Renault beültetné volt Force Indiá-s csapattársa, Nico Hülkenberg mellé 2018-ra. A pilóta tavaly a Williamsszel is tárgyalt, akár Massa helyére is esélyes lehetne a grove-iaknál.

Úgy tűnik, a mexikói mégsem mozdul, a silverstone-i alakulat csapatigazgatója, Otmar Szafnauer egy friss interjúban arra utalt, hogy hamarosan aláírják vele a hosszabbítást.

“Még nem írtunk alá Sergióval, de már közel járunk. Szerintem Spára meglehet a dolog. Igen valószínű, hogy mindkét pilótánk marad jövőre is, de még nem állíthatom 100 százalékra, ugyanis nem írtunk még alá mindkettejükkel.”

Szafnauer kitért arra is, mi lesz, ha mégsem sikerül megegyezni Perezzel: Esteban Ocon mellé valószínűleg a Saubernél nem sok jövővel rendelkező másik Mercedes-ifjoncot, Pascal Wehrleint vennék fel.

“Mindig kell egy B terv. Szóval ha valamiért mégsem sikerült Checóval hosszabbítanunk – bár szerintem menni fog –, akkor körülnézünk, többek között Wehrlein is a jelöltjeink között van, egyáltalán nem rossz pilóta!”

F1: Perez nem megy a Ferrarihoz? 1

Perez 2011-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Ferrari-szövetséges Saubernél, második évében már három dobogós helyezést is szerzett, így 2013-ra a McLaren igazolta a Mercedeshez távozott Lewis Hamilton helyére. A középszerű – de nem rossz – idény végén a wokingi csapat ejtette a mexikóit, a Force India azonban bizalmat szavazott neki 2014-re, amit az elmúlt években megbízható versenyzéssel, rendszeres pontszerzéssel és alkalmankénti dobogókkal hálált meg.