Romain Grosjean 2009-ben a Renault-csapatnál mutatkozott be a Forma-1-ben, majd 2012-ben az akkor Lotusként működő enstone-i alakulatnál kapott második lehetőséget. A Renault azóta visszavette az enstone-i alakulatot, újra gyári csapatként működnek, Grosjean pedig nem zárja ki, hogy egy napon újra ott versenyezzen.

“Nem, nem tárgyaltam a Renault-val, de szép lenne egy napon visszatérni hozzájuk, azonban csak akkor, ha együtt világbajnokok lehetnénk. Az nagyszerű lenne, de egyelőre korai erről beszélni” – mondta a Forma-1 hivatalos oldalának.

A 31 éves Grosjean nem is titkolja, hogy tovább akar lépni a Haastól, ugyanis ott nem lehet esélye a bajnoki címre.

“Igen, világbajnok akarok lenni, ezért versenyzek. És ezért is vagyok frusztrált. Ha nem küzdhetek az élen, frusztrált leszek, ugyanis imádok győzni” – mondta a 2011-es GP2-bajnok. “Ha belegondolok, hogy utoljára 2011-ben nyertem… Az már hat éve volt. Ez nagyon fájdalmas, ugyanakkor azóta nem volt győzelemre alkalmas autóm.”

A francia 2018-ra mindenesetre a Haasnál marad, az amerikai csapatnál néhány hete egyszerűen bejelentették, hogy nem változtatnak az idei felálláson.

“Számomra nem volt nagy meglepetés. 2015 szeptembere óta tudtam erről! Szóval normális folytatásról van szó. Jól mennek a dolgok. A csapat jól dolgozik és pedig szeretném segíteni a fejlődését. Nyilván ha egy napon lehetőségem nyílik a világbajnoki cím megszerzésére, az még jobb lesz!”