A Renault hétfőn jelentette be, amiről már hetekkel korábban pletykáltak: az F1-es visszatérést egyre komolyabban vevő Robert Kubica a hétvégi Magyar Nagydíjat követő hungaroringi teszten a csapat 2017-es autójában is kipróbálja magát.

A francia csapat versenyzője, Nico Hülkenberg úgy gondolja, jó választás a lengyelt a magyarországi gyakorláson bevetni:

“A Hungaroring az egyik legmegterhelőbb pálya, hiszen csak egy egyenesen lehet lazítani. A versenyhétvége után jól fel lesz gumizva az aszfalt, ami maximális tapadást ad. Aki egy ilyen teszten jól szerepel, az képes az F1-es versenyzésre is” – mondta a pilóta a német Auto Motor und Sportnak.

Bár a Renault cáfolta ezt, a német Bildnél határozottan állítják, hogy sikeres teszt esetén Kubica már idén, akár a nyári szünetet követő első versenyhétvégén, a Belga Nagydíjon megkaphatja az alulteljesítő Jolyon Palmer ülését.

A francia gyártó hivatalos álláspontja szerint a mostani teszt megmutatja majd, hogy a Forma-1-ből 2011 elején ralibalesete miatt kipottyant lengyel hogyan haladhat tovább a versenyzéshez való visszatéréshez vezető úton, és 2018-ra szerepelhet a jelöltjeik között.