Igazán ideális, 29 Celsius-fokos levegő- és 45 fokos aszfalthőmérséklet mellett kezdődött meg a 2017-es Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzése, amin a mercedeses Valtteri Bottas szerezte meg a pole pozíciót, őt követte a Ferrarival Sebastian Vettel, majd a harmadik helyet Lewis Hamilton szerezte meg, az angol pilóta azonban váltócsere miatt a nyolcadik helyről indul majd vasárnap.

Valtteri Bottas

Nagyon élvezetes itt vezetni, köszönöm mindenkinek a támogatást, akik lehetővé tették, hogy ilyen jó legyen ez a mai nap! Az autó egyre jobb lett ahogyan megjött a tapadás a pályán. A köröm ugyan nem lett tökéletes, de ez is elég volt a pole pozíció megszerzéséhez ma.

Holnap élvezetes futam lesz, ahogy Sebastian is mondta, jót harcolunk majd. Nekem az a célom, hogy megnyerjem a futamot és szerintem Lewisnak is jó versenye lehet. Rengeteg ideje lesz arra, hogy visszatérjen és sok pontot szerezzünk a csapatnak.

Sebastian Vettel

Nem volt elég gyors, de én elégedett voltam a körömmel. Az autó is remek volt az előző szakaszhoz képest, de aztán a végén elmaradt az izgalom a sárga zászló miatt. Nagyon jó a pálya, csak azt sajnálom, hogy egy kicsit rövid, ennek ellenére nagyon élvezem a gyors kanyarokat és az autó is fenomenális volt. Várom a holnapi napot, szerintem jó futamunk lesz.

Biztosan nagyon kemény verseny lesz, Valtteri nagyon gyors volt egész hétvégén, már tegnap is nagyon jó tempót autózott. Szerintem izgalmas lesz a holnapi futam.

Lewis Hamilton

Gratulálok Valtterinek, fantasztikus munkát végzett és egész hétvégén nagyon jól vezetett! Sebastian szintén nagyon gyors volt most és nagyon jó lett volna, ha előrébb végzek, de nem sikerült javítanom a körömön. Mindent megteszek majd, hogy kettős győzelmet tudjunk behúzni Valtterival. Szuperlággyal indulok holnap, ez lesz a futam kulcsa. Ez általában kicsit lassabb, mint a többieké, de ha tovább kint tudok maradni, akkor van esélyem.