Kubica júniusban tesztelhette a Renault (akkor még Lotus) 2012-es autóját Valenciában, a teszt mindenki meglepetésére remekül sikerült. A lengyel pilóta nemrég már arról beszélt, hogy 80-90 százalék az esély az F1-es visszatérésére.

A Renault most újabb tesztet biztosít Kubicának, hogy alaposan kielemezhesse vezetési képességeit.

“Míg az első teszt nem szólt másról, mint hogy Robert újra ráérezzen a vezetés ízére, ezen a második teszten már azt vizsgáljuk, hogy képes-e ismét a legmagasabb szinten versenyezni” – mondta Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője.

“Ez egy új fejezet Robert személyes és szakmai utja során, büszkék vagyunk arra, hogy támogathatjuk őt és rendelkezésére bocsáthatjuk a Paul Ricard pálya infrastruktúráját.”

“Még sok akadályt kell legyűrnie, és ő mindenkinél jobban tudja, hogy csak a teljesítménye alapján derülhet ki, hogy visszatérhet-e profi pilótaként.”

A Renault-nak több évre szóló szerződése van Nico Hülkenberggel, azonban az eddig csúnyán alulteljesítő Jolyon Palmer csak az idei évre van lekötve, ha Kubica tényleg F1-es formában van, nem zárható ki a 2018-as igazolása.