A Forma-1-ből 2011 telén elszenvedett ralibalesete miatt kipottyant Robert Kubica néhány héttel ezelőtt volt csapata, a Renault jóvoltából újra F1-es autót vezethetett, a valenciai pályán az enstone-i alakulat 2012-es modelljével, az E20-assal 115 kört tett meg.

A teljes versenyhétvégét szimuláló teszt után a Renault-nál egészen le voltak nyűgözve a 32 éves versenyző teljesítményétől, azonban azt mondták, egyelőre nincs további tervük vele.

Úgy tűnik, már meggondolták magukat, ugyanis úgy hírlik, miután Kubica a Renault szimulátorán a jelenlegi állandó versenyző Nico Hülkenbergéhez mérhető időket autózott, hamarosan újabb tesztlehetőséget adnak neki, igaz, hivatalosan nem kívánták kommentálni a híresztelést.

A Renault-nál Hülkenbergnek több évre szóló szerződése van, de az igen gyengén muzsikáló Jolyon Palmer helyett biztosan mást kell keríteni 2018-ra, és ha így folytatódnak a dolgok, akár Kubica is lehet az.

Kubica újabb F1-es tesztre készül 1

A lengyel a brit Auto Expressnek adott friss interjújában már egész komoly esélyt ad a visszatérésre:

“Igen, jó lenne egy újabb teszt. Nem ugorhatok vissza csak úgy az F1-es versenyzésbe, az őrültség lenne. Ha valaki felhívna, hogy versenyezzek a jövő héten, nem vállalnám. Nem azért, mert nem érzem magam képesnek rá, hanem mert úgy gondolom, nem szabad kapkodni. Természetesen nehéz lenne nemet mondani, de a baleset után sokat dolgoztam a mentális egyensúlyomon, az elmúlt hónapok pedig így is az elmúlt hat év legboldogabbjai voltak számomra. Szóval szeretném ezt kiélvezni, amíg csak lehet, a korai visszatérésnél nagy lenne a kockázata annak, hogy rosszul sülnek el a dolgok” – magyarázta.

“Ha a teszt előtt megkérdeztek volna, reálisan mekkora esélyt látok az F1-es visszatérésre, 10, legfeljebb 20 százalékot adtam volna magamnak. Az óra ketyeg, és nem is csak a köridőt tekintve, hanem öregszünk is. Hogy most mennyi esélyt látok? Ha nem akarok elszállni, reálisan nézem a dolgot, akkor 80-90 százalékot mondok.”