A Renault a korábbi gyári csapatából lett Lotus 2015 végi felvásárlásával tért vissza a Forma-1-be teljes értékű gyári alakulattal, de a francia gyártó egyelőre a csak a középmezőny egyik, nem is legerősebb szereplője.

A projektet vezető Cyril Abiteboul arra figyelmeztet, hogy még jövőre sem várható tőlük, hogy az élen küzdjenek, 2019-től lehet nyerő autójuk.

“Idén a középmezőnyben akartuk konszolidálni magunkat. Ez sikerült, még ha szeretnénk egy kicsit előrébb is kapaszkodni” – mondta a német Auto Motor und Sportnak.

“A győzelmeknek 2019-re kell jönniük. Hosszú időnek tűnik ez, de igazából nem az. Tudjuk, hol állnak az élcsapatok. A Forma-1 az emberekről szól. Ha ma szerződtetek egy szakembert, akkor egy-két év kell hozzá, mire hasznát látom a tehetségének, szóval az már csak a 2020-as autón jelenik meg” – magyarázta az építkezés természetét.

A Renault idén nyolc forduló után négy pontszerzéssel, 18 egységgel a konstruktőri bajnokság 8. helyén áll a Sauber és a McLaren-Honda előtt, három pontra a Haastól, 15-re a Toro Rossótól, 19-re a Williamstől.