Fernando Alonso a bakui futamon a rádióban és az azt követő interjújában is elmondta, hogy “rendes körülmények között” meg kellett volna nyernie a futamot. Tessék?

Alonso az utolsó sorból rajtolt a 2017-es Forma-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon, miután összesen negyven rajthelyes büntetést szedetett össze a versenyautójában kicserélt alkatrészek miatt a verseny előtt. A spanyol azonban ügyesen manőverezve kihasználta a futamon előtte zajló káoszt és féltávnál az ötödik helyen járt.

Ezt azonban nem tudta megtartani, mert a futam első felében a mezőny végére kerülő riválisai, Valterri Bottas, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton és mások is visszaelőzték, végül csak kilencedikként zárt. A spanyol azonban úgy véli, nyernie kellett volna.

F1: Alonso szerint nyernie kellett volna Bakuban 1“Ez az a verseny volt, amelyet normális körülmények között meg kellett volna nyernünk – mondta Alonso .

„Ricciardóval autóztam [versenyt megnyerő pilóta], amikor az első biztonsági autó a pályára hajtott. Hamilton elvesztette a fejvédőjét, Vettelt pedig megbüntették, mindkét Force India kidőlt, ahogy Kimi is. Így tehát automatikusan a legjobb kettő vagy három között vagyunk, szóval a győzelemért kellett volna harcolnunk, de sajnálatosan nem vagyunk ebben a helyzetben.”

Bár Alonso értékelése lehangoló, az idei évet tekintve még jónak is kell értékelni a McLaren-Honda mosatni teljesítményét, hiszen a spanyol megszerezte a csapat első pontjait.

„Minden előttünk zajló esemény a kezünkre játszott ma. Ez egy olyan nap volt, amikor azzal nyertünk pozíciókat, hogy azok megürültek előttünk, de aztán sajnálatosan nem tudtuk megtartani a hiányosságaink miatt (A versenyautó a többiekéhez mért kisebb végsebességére utalt – a szerk.). Lehetetlennek tűnt a futam előtt, hogy két pontot szerezzünk Bakuban, szóval örülünk azért” – magyarázta, megfeledkezve arról, hogy szombaton pontosan azt magyarázta, hogy a kaotikusnak ígérkező futamon tiszta vezetéssel a pontokig juthat.