Mivel a 2011-es ralibalesete után két héttel ezelőtt újra Forma-1-es autót vezető tesztje jól sikerült, Robert Kubica részéről reális célként merült fel az F1-es visszatérés.

Mivel a valenciai tesztet is biztosító volt csapatánál, a Renault-nál Jolyon Palmer gyengén teljesít, 2017 végi elküldése szinte biztos, sokan már a lengyelt tartják a fő utódjelöltnek, főleg, hogy a francia gyártó a jövő hétvégi goodwoodi Sebességfesztiválon is őt küldi F1-es bemutatót tartani a 2012-es E20-assal.

Felröppent már az is, hogy a Renault az Olasz Nagydíj első szabadedzésén is pályára lép majd, de Bakuban a Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul cáfolta ezt:

“Mondom a választ erre: nem, egyáltalán nem igaz. Nem tudom, honnan indult ez, de határozottan cáfolhatom.”

“Robert az enstone-i család tagja, mindig is közel állt Enstone-hoz, mindig is lojális volt a mi kis csapatunkhoz. Robert igen nagy benyomást tett a vele dolgozókra, akik úgy érzik, tartoznak még neki valamivel. Volt szabad autónk, lehetőséget adtunk neki. Robert jelenleg egy olyan programot visz, amelyben próbálja kideríteni, mire is képes, az elmúlt időszakban vezetett Forma-E-, GP3-as, GP2-es, LMP2-es autót is. Pillanatnyilag semmilyen további tervünk nincs vele a goodwoodi marketingeseménytől eltekintve.”