Szerdán felröppent, majd futótűként terjedt a hír a Forma-1-es sajtóban, hogy a Sauber csapat éléről távozott Monisha Kaltenborn, mert állítólag a tulajdonos Longbow a svéd Marcus Ericsson előnyben részesítését várta volna el Pascal Wehrlein rovására.

A Sauber sajtósai tegnap épp Isztambulon keresztül tartottak Bakuba, így csak estére reagált hivatalosan is a hinwili alakulat, bár akkor is egy kicsit furcsán: két közleményt adtak ki, méghozzá “fordított” sorrendben.

“A Sauber Motorsport tulajdonosai és igazgatótanácsa határozottan visszautasítja a médiában megjelent találgatásokat arról, hogy a versenyzőik nem kapnak egyenlő bánásmódot. Ez nem csak teljesen hamis állítás, de teljesen szembe is menne a csapat fair versenyt illető régi-régi hagyományaival. A névtelen forrásokra alapított hírek komolyan ártanak Marcus Ericssonak és Pascal Wehrleinnak, valamint a csapat vezetésének” – állt az első közleményben.

A csapatfőnök távozását csak ez után jelentették be:

“Longbow Finance bejelenti, hogy a csapat jövőjét illető eltérő elképzelések miatt Monisha Kaltenborn közös megegyezéssel azonnali hatállyal elhagyja a Sauber Groupnál betöltött pozícióit. Köszönjük neki a hosszú évek erős vezetését, a csapat iránti lelkesedését és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre. Hamarosan megnevezzük az utódját, a csapatnak pedig minden jót kívánunk Azerbajdzsánra!”