A bajnok Nico Rosberg tavaly év végi meglepetésszerű visszavonulása után a Mercedes a Williamstől átcsábított Valtteri Bottasszal pótolta a németet, aki eddig beválni látszik.

A finn pilóta hét forduló alatt egy pole-t és futamgyőzelmet, valamint három dobogós helyezést gyűjtött, megfelelő nemhivatalos másodhegedűs Lewis Hamilton mellett.

Bottas eredetileg csak 2017-re kapott szerződést, és a csapat eddig nem is beszélt a hosszabbításról, nyilvánvalóan kivárnak, hogy lássák, mi lesz az év végén szintén lejáró szerződésű Sebastian Vettellel és Fernando Alonsóval, bár elég valószínű a finn megtartása.

“Természetesen abban bízom, hogy maradok a Mercedesnél. De korai még erről beszélni, csak azzal foglalkozom, hogy minden nap, minden versenyen jól szerepeljek, a jelenre koncentrálok. Ha jól teljesítek, akkor a hosszabbítás is könnyen jön majd” – nyilatkozta Bottas az olasz Sky Sportsnak.

F1: Bottas még nem beszél a szerződéshosszabbításról 1

Hamilton nemrég arról beszélt, hogy Bottas jobb csapattárs, mint Rosberg, a finn versenyző is elmondta, hogy jó a viszonya az angollal.

“Az idény során egyre jobban megismerjük egymást, hiszen az idei év előtt nem igazán ismertem Lewist. Egyértelműen nagyon különböző személyiségek vagyunk. Én szeretem a nyugodt, családi környezetet, nagyon fontos számomra a privát szféra, míg Lewis sokkal társaságibb típus, jól elvan az emberekkel. De a szakmai viszonyunk nagyon jó, megvan a tisztelet, miközben azért meg akarjuk verni a másikat. Elfogadjuk ezt és jól dolgozunk együtt. Szerintem nagyon jó a hangulat a csapatnál.”

Bottas így értékelte a Mercedes idei szezonját:

“Hosszú még az idény, de a lényeg az volt, hogy Monaco után összeszedjük magunkat, mert ott egyértelműen gyorsabb volt nálunk a Ferrari. Monaco után sokat javultunk, jól haladunk a fejlesztéssel, jobb beállításokat találunk, jobban bírunk a gumikkal. Szoros küzdelem lesz a bajnoki címért, szóval minden apró előrelépés nagyon fontos.”

F1: Bottas még nem beszél a szerződéshosszabbításról 2

Igazi hegymászó az új Suzuki Swift