A Renault a 2017-es szezon elején a Kanadai Nagydíjra ígért új motorfejlesztési lépcsőt, majd ezt elnapolták, végül nemrég úgy hírlett, a következő fordulóra, az Azerbajdzsáni Nagydíjra érkezik az új erőforrás a gyári csapat, a Red Bull és a Toro Rosso autóiba.

A Renault F1-es főnöke, Cyril Abitbeoul Montrealban azt mondta, félreértésről van szó, új specifikációt egészen 2018-ig nem vetnek be:

“Azt a Red Bull állította, hogy Bakura új csomag érkezik. Mi folyamatosan fejlesztünk, minden egyes hétvégére vannak kisebb újítások. A tavalyi évvel nagy várakozásokat keltettünk, amikor bevezettünk egy igen jelentős fejlesztést (Monacóban). De ezt nem lehet minden évben eljátszani” – nyilatkozta a Forma-1 hivatalos oldalának.

“Most a folyamatos fejlesztés a lényeg, az újítások együtt hozzák majd a javulást, de csodaszerünk nincs. Futamról futamra megbízhatóbb lesz a motor, ahogy haladunk a gyári teszteléssel. De hogy őszinte legyek, a következő nagy csomag csak a jövő évben jön. Akkor teljesen új specifikációt hozunk. Ott nagy lesz a lépés, de ahogy mondtam, csak 2018-ban” – folytatta Abiteboul.