22 fokos levegő- és 44 fokos aszfalthőmérséklet mellett, tehát ideális időjárási körülmények között kezdődött meg a Kanadai Nagydíj időmérő edzése, melyen Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót, a második helyen a ferraris Sebastian Vettel, a harmadikon Valtteri Bottas végzett. A 65. pole-jával Hamilton beérte példaképét, Ayrton Sennát.

Lewis Hamilton

Köszönöm a szurkolóknak, hogy kijöttek, miattuk is olyan különleges ez a mai nap számunkra! El sem hiszem, ami történt, Montreal azonban mindig kegyes volt hozzám az évek során. Nagyon szoros volt a csata a Ferrarikkal, de mindent megtettem, az összes muníciómat felhasználtam, hogy egy jó kört hozzak össze, ami végül sikerült is.

Nagyon jó volt a második Q3-as köröm, szexi volt! El sem hiszem, hogy sikerült ennyire jól összeraknom. Az első szektor fantasztikus volt, aztán mindegyik szektorban tudtam egy kicsit javulni. A csapat is tanult az előző futamnál elkövetett hibákból és most fantasztikus munkát végzett.

Remegek, szóhoz sem jutok. Tudom, hogy sokunknak és a rajongók közül is sokaknak Ayrton volt a kedvence. Ő inspirált engem, neki köszönhetően vagyok az, aki vagyok. Az, hogy beértem őt és megkaptam ezt az ajándékot hatalmas megtiszteltetés – mondta, miután megkapta Senna egyik versenysisakját.

Sebastian Vettel

Szerintem meg tudom nyerni a futamot holnap, de azért nem vagyok annyira elégedett a mai utolsó körömmel. Nagyon jó lett volna, ha sikerül megismételnem a második kört. Lehet, hogy kicsit túlnyomtam, ezért vesztettem. A hiba után már csak próbáltam utolérni magamat és visszahozni a köridőt. Nagyon jó időmérő edzés volt, sokat javultunk közben, az elején még nem tudtam elkapni a ritmust.

Valtteri Bottas

Tudtam, hogy szoros lesz, Hamilton végül nagyon jó kört futott. Én a tizedik kanyarban kicsit elfékeztem, úgyhogy onnantól kezdve nem volt esélyem. Gratulálok Sebastiannak és Lewisnak is, de az igazi verseny holnap lesz!