Miután 2006-os Magyar Nagydíjon történt bemutatkozását követő második futamon dobogóra állt (Monzában), mindenki a jövő csillagának könyvelte el a lengyel pilótát. A 2007-es BMW viszonylagos versenyképtelensége miatt a következő évben nem jött több dobogó, de a szezon, sőt az évtized egyik legdurvább F1-es balesete az ő nevéhez kapcsolódott.

Kubica a Kanadai Nagydíjon Jarno Trulli Toyotájára futott rá hátulról a hajtű előtt, az autója a levegőbe emelkedett, majd a belső betonfalnak csapódva tört ripityára, végül a kanyar külső ívén állapodott meg. A lengyel csodával határos módon egy kis bokaficammal és agyrázkódással megúszta, a kihagyott Amerikai Nagydíjat követően vissza is ült az autóba. (Indianapolisban egy bizonyos Sebastian Vettel helyettesítette, a fiatal német pontszerzéssel debütált.)

2008-ra a BMW egészen ütőképes járgányt épített, az akkori két nagy, a Ferrari és a McLaren mögött ők voltak a harmadik erő. A montreali pálya különösen feküdt nekik, és miután az épp kilenc éve tartott futamon az addig vezető Lewis Hamilton a bokszutca kijáratánál felöklelte Kimi Räikkönen Ferrariját, a bokszkiállások kipörgését követően a két BMW állt az élre.

A vezető Nick Heidfeldet aztán a gyorsabb Kubica elengedésére utasították, a befutónál így lengyel megszerezte pályafutása első és egyetlen egyben a BMW egy szem futamgyőzelmét. (Az “örök második” Heidfeld ugyanakkor legnagyobb lehetőségéről maradt le.) A dobogóra a BMW-sek mellett a Red Bull-os David Coulthard állt fel, ez volt a skót veterán utolsó pódiumos szereplése.

Kubica 2011 februárjában aztán csúnya balesetet szenvedett egy raliversenyen, sérülése miatt kipottyant az F1-ből, de a hét elején a Renault-nak köszönhetően hat és fél év után újra Forma-1-es autót vezetett.

Diplomatarendszámmal mindent szabad? Úgy tűnik, igen. Kattints!