Hamilton a Monacói Nagydíjon nagyon nem találta a ritmust, az időmérőn elszállt, a versenyen némi szerencsével lett hetedik. Nem tudja, mi a gond.

“Nem kerültünk közelebb ahhoz, hogy megértsük, mi történik” – mondta Hamilton. “Javulnunk kell, és akkor kiderül, tudunk-e jobb munkát végezni.”

“Bonyolult az ügy, és nagyon sok dolgon kell átrágnunk magunkat, hogy kiderítsük, mitől működött az egyik autó, és mi volt a baj a másikkal. Az autó teljesen másmilyen volt, mint korábban.”

“Ez váratlanul érte a mérnököket is. Javítottak néhány dolgot, és még rosszabb lett, szóval visszatértünk az eredeti állapothoz. Úgy alakult, hogy ez működött Valtteri autóján, az enyémen viszont nem.”

“Nem kerülhetünk még egyszer ilyen helyzetbe. Még egy ilyen hétvége, és sokkal hátrébb zuhanunk.”

Hamilton szerint az autó még soha nem volt olyan furcsa, mint ezen a hétvégén. “Ennél szokatlanabbul még soha nem viselkedett az autó, amióta a csapatnál vagyok. Ez nem írja felül azt, hogy nagyszerű autónk van, de ezúttal talán nem éreztünk rá eléggé.”

Toto Wolff korábban egy dívához hasonlította a W08-ast, amelynek nagyon nehéz eltalálni az ideális működési tartományát.