A vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjon a Ferrari kettős győzelmet aratott, a bajnoki éllovas Sebastian Vettel lett az első, míg a pole-ból induló csapattársa, Kimi Räikkönen a második, miután a bokszkiállásoknál a tovább kint maradó, megfelelő előnyt kiautózó német mögé ért csak vissza a pályára.

A Monacóban gyenge hétvégét produkáló, az időmérőn a 14. időt teljesítő, a futamon végül 7. Lewis Hamiltonnak nagyon nem jött jól az eredmény, hiszen immár egy teljes futamgyőzelemmel, 25 ponttal van lemaradva Vettel mögött, aki az angol értékelése szerint egyértelműen a Ferrari első számú pilótája:

“Számomra egyértelmű, hogy a Ferrari első számú versenyzőt választott. Mindent megtesznek, hogy Sebastian minden hétvégén a maximális eredményt érje el. Nagyon nehéz a második autóval átugrani a vezető autót, hacsak nem segíti a csapat, szóval világos a helyzet” – nyilatkozta a verseny után.

Természetesen senki sem tudhatja, mi folyik a Ferrarinál, azonban Räikkönen és Vettel vasárnapi tempója arra utal, hogy a német így is, úgy is a finn előtt végzett volna, hiszen az első etapon a 2007-es világbajnok nem tudott elhúzni, míg Vettel azonnal jelentős előnyt épített ki, miután csapattársa elé került. Ha Räikkönent tartották volna kint tovább, Vettel valószínűleg még nagyobb előnnyel nyeri a futamot, miközben a finn akár Ricciardo, Bottas és Verstappen mögé eshetett volna vissza.