Szokatlanul halvány teljesítményt nyújtott a Monacói Nagydíj hétvégéjén Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája. Az időmérő edzésen nem találták meg a megfelelő beállításokat, így a 13. helyről kezdhette meg a vasárnapi futamot. Így nem csoda, hogy Hamilton nem tudott nyugodtan aludni a futamot megelőző éjszakán. Végül az ultralágy gumikon sikerült a hetedik helyezésig felkapaszkodnia a verseny végére.

“Ma azt mondták nekem, hogy a lehető legjobb eredmény, amit elérhetek, az a tizedik hely lesz. Pozitívan álltam hozzá és olyan keményen nyomtam, ahogy csak tudtam, így a futam végére a hetedik helyig kapaszkodtam fel. Ma reggel szörnyen éreztem magam, nem sokat aludtam, de őszintén reméltem, hogy elmozdulhatok erről a pontról és sikerül továbblépni.

Nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel. Igaz, hogy a futamot nem nyertem meg és az eleje elég unalmas volt, aztán a közepe sem lett sokkal jobb, de a végén, amikor tisztán tudtam autózni, azt élveztem.”

Csapattársa Valtteri Bottas a harmadik helyről indulva a negyediken fejezte be a futamot. Toto Wolff szerint Monacóban egész egyszerűen nem volt elég gyors a Mercedes, ezt pedig ki kell elemezni és megérteni, hogy a kanadai versenyhétvégére a legjobb formájukat nyújthassák.