Meglepő eredményt hozott a Monacói Nagydíj időmérője, hiszen az eseménydús edzés végén a Ferrarival induló Kimi Räikkönen szerezte meg a pole pozíciót. A finn 2008 óta nem nyert kvalifikációt, Monacóban 2005-ben szerzett utoljára első rajtkockát. Csapattársa, Sebastian Vettel indul a második helyről, a harmadik rajtkocka pedig a mercedeses Valtteri Bottasé lett. Lewis Hamilton a 14. helyről vág majd neki az utcai futamnak vasárnap.

Kimi Räikkönen

Nagyon jól érzem magam, hogy sikerült előrelépni. Egy picit zűrösen alakultak a dolgok, így nem volt könnyű ez a hétvége, de végül sikerült rendbe rakni az autónkat az időmérő edzésre. Nem könnyű gyorsan menni ezen a pályán, de rendben volt és a lehető legjobb helyet fogtuk meg. Igyekszünk a maximumot kihozni ebből holnap. Nehéz volt a pályára koncentrálni, de az időmérőre már összejött és így élvezetes volt.

Az összes pálya közül talán itt a legfontosabb a pole, de ez még nem garantálja a győzelmet, a jó eredményt. Nagyon sok dolog történhet, ami befolyásolhatja a futam kimenetelét, szóval a megfelelő döntéseket kell meghoznunk a megfelelő pillanatokban.

Sebastian Vettel

Gratulálok Kiminek, remek munkát végzett! Ha végiggondolom az időmérőt, mehettem volna akár egy kicsit gyorsabban is, de összességében nagyon jó volt az autó. A Q3-ban talán egy kicsit túlerőltettem, kicsit sokat akartam. Az utolsó percben Valtteri nagyon jó kört ment, meglepett a Mercedes teljesítménye. Nagyon jól éreztem magam az autóban és sikerült előrébb lépnünk. Kimi pedig egyszerűen gyorsabb volt. Nagyon jó érzés, hogy ilyen közel vannak hozzánk a szurkolók, nagyon jó így versenyezni.

Valtteri Bottas

Nagyon jó kört sikerült összeraknom. Jó érzés, hogy ma összejött, nem is volt ennél több benne. A vörös autók ma túl gyorsak voltak, gratulálok Kiminek a pole pozícióhoz! Nincs időm nézegetni a közönséget, mert mentálisan ez a pálya jelenti az egyik legnagyobb kihívást, de nagyra értékelem, hogy ennyien kijönnek és ennyire szurkolnak.