Ahogy a Vezess is megírta, vasárnap Indianapolisban lezajlott a jövő vasárnapi, 101. Indy 500 kvalifikációjának második fordulója, amelyen a mclarenes Fernando Alonso az 5. helyet érte el.

A pole a négyszeres Indycar-bajnok, egyszeres Indy 500-győztes Scott Dixoné lett, azonban nem örülhetett maradéktalanul, ugyanis néhány órával később már bűncselekmény áldozata lett.

Dixon feleségével és a négyszeres Indy-győztes Dario Franchittivel egy a pálya közelében fekvő Taco Bell autós gyorsétterembe ment, amikor két tizenéves fegyveres pisztollyal kényszerítette őket az értékeik átadására.

“Úgy volt, hogy én is megyek velük” – mesélte a másik Indy-veterán, Tony Kanaan. “Én Brazíliából származok, szóval jobban hozzá vagyok szokva az ilyesmikhez, de arra nem számítottam, hogy itt ilyesmi történik. Természetesen örülök, hogy jól vannak.”

“A motorhome-parkolóban voltunk, úgy döntöttünk, kerítünk valami vacsorát, amit magától értetődően Dixon fizet. Szóval elküldtük az autós büfébe, de amikor épp rendeltek, két fickó odament, pisztolyt tartottak Dixon fejéhez, a pénztárcáját és a telefonját kérték. Nem volt nála a tárcája, így a feleségéét adta oda, aztán a srácok leléptek” – magyarázta a pilóta.

A 14 és 15 éves elkövetőket nem sokkal később elfogták.