A vasárnapi Spanyol Nagydíjon a nézők megkapták, amit olyan régóta vártak: a Forma-1 jelenlegi két legnagyobb sztárja, a Ferrariban ülő négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és a Mercedest vezető háromszoros bajnok Lewis Hamilton közvetlenül egymással küzdött a futamgyőzelemért.

A futam során kétszer összecsaptak, egyik alkalommal össze is értek, de a végén jó kedvvel álltak a dobogón, élvezték a versenyt.

“Úgy gondolom, hogy van egy közös szenvedélyünk: mindketten imádjuk a versenyzést. A pályán kívül nem vagyunk barátok. Régóta ismerem Lewist, nincs bajom vele, szerintem nagyon más emberek vagyunk amúgy, de ez nem számít, nem szabad, hogy számítson” – magyarázta a végül 2. helyen záró német.

“Nem akartam, hogy ő győzzön, én akartam győzni, ezért nem lehetek teljesen elégedett, ugyanakkor viszont nincs okom panaszra, most ők végezték a jobb munkát. Most ő volt a jobb versenyző, nincs mit tenni.”

f1_barcelona_fut_14

Vettel azért hozzátette, hogy az élvezetes csata helyett annak örülne a legjobban, ha simán a Mercedes előtt járnának:

“Örülünk, hogy versenyben vagyunk a Mercedesszel. Az elmúlt években bizonyították, hogy ők a mérce, most viszont alaposan megdolgoztatjuk őket. Szóval szerintem örülhetünk ennek, de ma nem lehetünk boldogok, mert miénk is lehetett volna a győzelem, az autó elég jó volt hozzá, de a verseny másképp alakult. A lényeg persze az, hogy újra versenyben voltunk és nem sokon múlott a dolog. Az autó jó, a csapat jó formában van. De nem akarunk szoros csatákat a Mercedesszel, előttük akarunk járni. Nyilván jók a csaták, de úgy jók igazán, ha a végén mi nyerünk.”