Olaszországa

Gazzetta dello Sport: “A Ferrarinál megvan, ami a világbajnoki címhez kell, és ezt tudják Maranellóban. A tudat, hogy meg lehet nyerni a vb-t, eljutott a Ferrari székhelyére. És ez az igazi szenzáció.”
La Repubblica: “Vettel, Hamilton és az Adrenalin Nagydíj. Feléledt a múltbeli párharc. A jövő Forma-1-e a múltban kezdődik. A barcelonai verseny úgy vonul majd be a köztudatba, mint az a futam, amelyen az évtizedes unalom után újra felfedezték az F1-et. És ez két tehetségnek, Lewis Hamiltonnak és Sebastian Vettelnek, valamint a mögöttük álló csapatoknak, a Mercedesnek és a Ferrarinak köszönhető.”
Il Messaggero: “A Ferrari és a Mercedes meglépett a többiektől, ketten küzdenek a végső győzelemért. A Ferrari-csapatfőnök Maurizio Arrivabene visszafogottsága is eltűnt, azt mondta: most már biztos, hogy nagyon erős motoruk van. Barcelona nem hazudik.”

f1_barcelona_fut_21

Nagy-Britannia

BBC: “Lewis Hamiltont az elégedettség lengte körül a Spanyol Nagydíj után. Nagyszerű győzelmet aratott a szezon eddigi legjobb versenyén, amelynek jó esélye van arra, hogy a klasszikusok közé kerül. Ez a diadal nagy lökést adhat Hamilton és csapata önbizalmának.”
The Guardian: “Ami a Circuit de Catalunyán történt, lenyűgöző volt. A barcelonai történések kombinációja nagy kedvet csinált az idény hátralévő részéhez.”
The Independent: “Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is hangsúlyozta, hogy a 2017-es vb-címről apróságok döntenek majd. Ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint a szombati időmérő eredménye. A brit bajnok az oroszországi csalódás után ismét formában van, mérnökei javítottak autója beállításain.”
Daily Mail: “Talán még maga Ernest Hemingway is elámult volna azon a sportos, férfias küzdelmen, amelyet Lewis Hamilton és Sebastian Vettel adott elő vasárnap a Circuit de Catalunyán. A nagy amerikai író úgy vélte, mindössze három sportág létezik: bikaviadal, motorsport és hegymászás, a többi csak játék. A politikai korrektség véget vetett a bikaviadalnak Barcelonában, és a Forma-1 sem olyan veszélyes már, mint korábban, de a Spanyol Nagydíj a drámának és a merészségnek olyan fokát mutatta, amelyet egy ideje már nem láthattunk.”
Daily Mirror: “Lewis Hamilton látványos győzelmével csökkentette hátrányát Sebastian Vettellel szemben.”

f1_barcelona_fut_22

Németország

Bild: “Hamilton: kerék a kerékhez, győzelem Vettel ellen. És a küzdelem csak fokozódik. Lewis Hamilton három évig Nico Rosberggel csatázott a vb-címért, kétszer meg is nyerte. Most azonban tényleg mindent bele kell adnia, ha győzni akar.”
Abendzeitung: “Lewis, az oroszlán.”
Frankfurter Allgemeine Zeitung: “Hamilton nyerte a királyok csatáját”
Frankfurter Rundschau: “Nagyszerű padlógázas show”
Stuttgarter Nachrichten: “Hamilton nyerte a gumipókert. Lewis Hamilton a szocsi kudarc után visszajött és győzött Barcelonában. A diadal a gumistratégián is múlott.”

f1_barcelona_fut_14

Ausztria

Der Standard: “Sebastian Vettel sokáig vezetett a Spanyol Nagydíjon, de a végén Lewis Hamilton volt a gyorsabb.”
Kurier: “Hamilton kiharcolta a győzelmet. Kemény munka volt, Vettel nagyon ellenállt.”

Franciaország

L’Équipe: “A rossz rajt után Hamiltonnak mégis sikerült győznie, heves és nagy csatát vívott Sebastian Vettellel.”

Svájc

Neue Zürcher Zeitung: “Lewis Hamilton nem hagyott esélyt Sebastian Vettelnek. A Sauber-istálló váratlanul megszerezte idénybeli első pontját.”