Szerencsét hozott a Spanyol Nagydíj időmérője a Red Bulloknak is, a csapat fiatal pilótája, Max Verstappen az ötödik helyet, ausztrál csapattársa, Daniel Ricciardo a hatodik pozíciót szerezte meg a kvalifikáción.

“Remekül működött ma az autó, korábban sokat küzdöttünk az egyensúlyával, de az időmérőre végzett változtatásokkal már sokkal jobb lett. Sikerült csökkenteni a lemaradást is a mezőny első felétől. A gyári emberek nagyon elégedettek lehetnek ezzel az eredménnyel, hiszen soha nem sikerült még ennyit csökkentenünk a lemaradásunkon. Ez az autó idén még sosem volt ilyen jó.”

Daniel Ricciardo már sokkal kevésbé volt lelkes, csapattársa mögött fél másodperccel maradt le a kvalifikáción.

“Nem is számítottunk arra, hogy ide jövünk és megszerezzük a pole pozíciót, csak reménykedtünk. Nekem még mindig nagyjából egy másodperces hátrányom van az élen autózóktól. Max inkább esélyes arra, hogy a dobogóra állhasson. Az utolsó szektorban rengeteg időt vesztettem, amit ki kell elemeznem és rá kell jönnöm, hogy miért történt. Azt hiszem, hogy az első és második szektorban versenyképesek vagyunk, de amit ott megszerzünk, azt elvesztjük az utolsóban. A Mercedes és a Ferrari még mindig egy lépéssel előrébb tart, így tovább kell dolgoznunk azon, hogy beérjük őket.”