Az előzetesen a 2017-es Forma-1-es szabályváltozások nagy nyertesének jósolt Red Bull alulmúlta a várakozásokat, a csapat a szezon kezdete óta csak a harmadik erő volt, egy kicsivel a középmezőny előtt, de jócskán lemaradva a Ferraritól és a Mercedestől.

Az alakulat igen jelentős fejlesztési csomaggal készült az európai szakaszt nyitó Spanyol Nagydíjra, a pénteki edzések után – az 5-6. idővel zártak – pedig úgy vélik, sikerült is nagyot előrelépniük.

“Úgy gondolom, most elégedettebbek lehetünk, mint eddig, de azért kemény munka vár még ránk, hogy javítsuk az autó tempóját, többet hozzunk ki a motorból. Sikerült előrébb lépnünk, közelebb kerültünk a Ferrarihoz, viszont a Mercedes szintén jó csomaggal érkezett, ők továbbra is előttünk járnak” – értékelt a tavalyi Spanyol Nagydíjat megnyerő Max Verstappen.

f1_barcelona_edz_36

Daniel Ricciardo egyetértett holland csapattársával:

“Fejlődtünk, persze azzal is tisztában voltunk, hogy nem fogunk a Mercedes szintjére ugrani vagy ilyesmi. Szerintem még tökéletesíthetjük a csomagunkat, van még benne pár tized. Nyilván szeretnénk ennél is többet, de így is a jó irányba tartunk. Haladunk. Megvan a javulás, de szükséges még a finomhangolás.”

“Ha megnézzük, nem vagyunk olyan messze a Ferraritól, de szombaton lesz még dolgunk, ha az időmérőn versenyben akarunk lenni velük.”