Az Orosz Nagydíjon sem sikerült felülkerekednie a makacs technikán a McLaren-Honda csapatnak, ami miatt természetesen Fernando Alonso a leginkább csalódott, hiszen igazán szeretne már komolyan részt venni a versenyekben. Szocsiban ráadásul már a futam rajtja előtt kiállni kényszerült, ami miatt még egy felvezetőkörre vitték a versenyzőket.

“Természetesen frusztráló ez. Négy versenyhétvége, négy kiesés, és ezúttal még a rajtig sem jutottam el. Ez szomorú, de nincs mit tenni. Képesnek kellene legalább elindulni a versenyen. Azért jöttünk ide, hogy olyan gyorsan menjünk, ahogyan csak tudunk, és annyit segítsünk a csapatnak, amennyit csak lehet, hogy felkészüljünk a következő futamra. Remélhetőleg az ezt követő egy kicsikét jobb lesz” – mondta.

“Ezt a kérdést inkább a csapat főnökei és a McLaren-csoport tudja megválaszolni. Én csak egy versenyző vagyok, aki azért van itt, hogy a lehető leggyorsabban vezessen. A csapat ügyei azonban már egy szélesebb körű kérdés.” – válaszolta Alonso arra a felvetésre, hogy a Honda képtelen orvosolni a hibáit és ez szinte már elfogadhatatlan.