Fernando Alonso idei harmadik Forma-1-es futamán, a Bahreini Nagydíjon sem ért célba, két körrel a vége előtt motorhiba miatt kiállt a garázsba.

A verseny után azonban a brit Sky Sports “száguldó riportere”, az igen tájékozott Ted Kravitz (nyitóképünkön a háttérben, rózsaszín ingben, rövidnadrágban) felvetette, hogy a kétszeres világbajnok spanyol nem műszaki hiba miatt szállt ki a versenyből idő előtt.

Kravitz a spanyol kollégáktól úgy tudja, Alonso már korábban leszögezte, hogy a futamokon mindent belead, de ha nincs esélye a pontszerzésre, a leintés előtt kiáll. Vasárnap Szahírban pontosan ez történt, Alonso küzdött, de nem bírt az ellenfelekkel, majd a futam vége előtt rádión bejelentette, hogy “problémám van a motorral, kimegyek a bokszba”.

A veterán a verseny közben és után is keservesen panaszkodott az erőforrás gyenge teljesítményére, így a rádióüzenete új értelmezést is kaphat: a “probléma” egyszerűen a versenyképtelenség volt.

A McLaren ezt természetesen nem erősítette meg, ugyanakkor sem a wokingiak, sem a Honda nem pontosította, mi volt a gond az Alonso autójában dolgozó erőforrással.