Fernando Alonso türelme végén járhat, miután idei harmadik futamán sem sikerült célba érnie. A Bahreini Nagydíj hétvégéjén a McLarennél három Honda-motor romlott el, egy az időmérőn Alonso autójában, egy a vasárnapi rajt előtt Stoffel Vandoorne-nál, majd a versenyen a spanyol autójába beszerelt friss darab purcant ki, igaz, addig sem volt jó sokra, amíg működött.

“Lenyűgöző volt, mekkora hátrányban voltunk az egyenesekben. Néha belenéztem a tükörbe az egyenes elején, láttam a mögöttem lévő autót 300-400 méterre, meg is feledkeztem róla, elkezdem foglalkozni a beállításokkal, aztán a féktávon már mellettem volt! Próbáltam pontot szerezni, majdnem sikerült is, voltam a 11-12. helyen, de nem volt elég a tempó, ezen még dolgozni kell. Szerintem Oroszország is kemény lesz, mert ott is sokat számít a motorerő, és világos, hogy nekünk az a gyenge pontunk” – nyilatkozta, miután két körrel a vége előtt kiesett a versenyről.

f1_bahrein_fut_28

A kétszeres világbajnok azzal viccelődött, hogy a futamon elindulni sem tudó Vandoorne talán jobban járt, mint ő.

“Nagyon úgy néz ki. A lámpa elalszik, az ember motivált, beleveti magát a küzdelembe, de aztán időnként elgondolkodtam, hogy Stoffel valóban peches volt-e vagy inkább szerencsés. A versenyen ilyen sebezhetően, ilyen hátrányban egyszerűen lehetetlen védekezni.”