A Forma-1-es Bahreini Nagydíj 13. körében a bokszutcából visszatérő Toro Rossó-s Carlos Sainz oldalról belerohant az első kanyarban elfordulni próbáló williamses újonc, Lance Stroll autójába, mindketten kiestek.

A versenybírók a futam utánra tűzték ki az eset kivizsgálását, ez megtörtént, Sainzot találták felelősnek. A spanyol pilóta a következő versenyen, az Orosz Nagydíjon háromhelyes rajtbüntetéssel kezd.

A hétvége folyamán az edzéseken két műszaki hibát is elszenvedő Sainz így nyilatkozott még a büntetés kihirdetése előtt:

“Jöttem kifelé a bokszutcából és hirtelen láttam, hogy Lance nagyon széles ívet vesz. Azt hittem, azért veszi olyan szélesen a kanyart, hogy helyet hagyjon nekem. Nem fékezte el magát, rendesen fordult rá a kanyarra, aztán egyszer csak olyan szűken kanyarodott, mint ha ott sem lett volna. Talán nem látott, nem számított rám vagy ilyesmi, mert ha látott volna, akkor biztosan hagyott volna egy autónyi helyet. Szezononként egy-egy ilyen összejön. Ahogy mondják, balesetek mindig lesznek.”

Stroll azt mondta, tudta, hogy jön a rivális, aki a kanadai szerint egyszerűen a vártnál hamarabb, sokkal bevállalósabban ért a kanyarba:

“Oldalról jól belém trafált. Sainz valami 50-60 méterre volt tőlem a féktáv kezdetén, de nagyon mélyre engedte az autót, a közepén jártam, amikor egy nagy lökést éreztem oldalról. Szerencsétlen eset, nagyon szerencsétlen. Csak azt remélem, hogy fordul majd a szerencsém. Bosszankodhatok, de az semmit sem segít, egyszerűen bíznom kell benne, hogy fordul a szerencsém. Ez van. Sok futam van még, de most eléggé ideges vagyok.”

Volt már hasonló baleset Bahreinben, Esteban Gutierrez (Sauber) és Pastor Maldonado (Lotus) incidense 2014-ből: