A hét elején érkezett a hír, hogy a verekedéseiről, erőszakos természetéről ismert egykori Forma-1-pilótát, Jos Verstappent újabb hasonló ügyben tartóztatták le.

Jos édesapja – akit tavaly szintén csúnyán helyben hagyott a fiacskája –, Frans Verstappen a fentiek kapcsán a megkereste a Red Bull, attól tartott ugyanis, hogy unokája, Max is bajba kerülhet, rá is rossz fényt vet majd az ügy.

“Max érdekében léptem, ugyanis féltem a karrierjét. Azt szerettem volna elérni, hogy a Red Bull közbelépjen, megóvja Maxot az apja által okozott szenvedésektől” – állította a nagyapa, burkoltan talán arra utalva, hogy Jos a saját fiát sem kíméli.

jos_verstappen

Jos Verstappen erőszakos, balhés ember

Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko Sanghajban megerősítette a megbeszélés tényét.

“Egyértelművé tettem, hogy a Red Bullnak Maxszal van szerződése, a további családi ügyekhez nekünk nincs közünk” – szögezte le az osztrák.

A 19 éves Maxnak a hét eleji balhé után a kínai versenyhétvége sem hozott eddig sok örömöt, a pénteki csonka szabadedzést ugyan “megnyerte”, de az időmérőn motorproblémák miatt már a Q1-ben búcsúzott az amúgy sem igazán versenyképes Red Bull-lal.

“Azonnal gondok voltak, nem volt motorerő. Még vizsgáljuk a dolgot, de nyilván nem hiányzott ez. Az eső talán segít majd. A Mercedesszel, a Ferrarival nem vagyunk versenyben, de a futamon mindent beleadok majd, hogy előrébb kapaszkodjak, előzzek. Egyszerűen szeretném élvezni a versenyt, az előzéseket” – nyilatkozta.

f1_kina_edz_67

A Lewis Hamilton mögött 1,3 hátránnyal az 5. rajtkockát megszerző Daniel Ricciardo így beszélt:

“Ma legalább van valami okunk az örömre. Nem hiszem, hogy az 5. helynél jobbat érhettem volna el, ennél többet nem tehettem. Az élmenőkhöz viszonyított lemaradásunk nagyobb, mint vártam, de az autó nem tűnik olyan rossznak, egyszerűen még dolgoznunk kell a teljesítmény növelésén. Ennél közelebb most nem juthattunk az első sorhoz.”