Fernando Alonso minden bizonnyal sokkal többet várt a McLaren-Hondától, amikor 2014 végén aláírt a wokingi csapattal, mint amit eddig kapott, hiszen nagyon úgy fest, hogy harmadik közös évük inkább visszalépés, azaz a kétszeres világbajnok a középmezőny végében való küzdelemre készülhet.

A spanyol pilótával baráti viszonyban lévő egykori Red Bull-versenyző, Mark Webber az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén felvetette, hogy Alonso szezon közbeni lelépése is elképzelhető, ugyanakkor Alonso volt ferraris csapattársa, Felipe Massa nehezen tudja ezt elképzelni.

“Szerintem először is a szerződésére kell gondolni. Ha most lelép, a jövő évig nem csinálhat semmit, mit nyerne ezzel? És ne feledjük, hatalmas összegről is szól a szerződés. Szóval maradni fog, kitölti a szerződést – persze tény, hogy bármi lehetséges” – mondta a veterán a brazil Sportv-nek.

massa_melbourne

“De ha szeretne is versenyképesebb csapathoz igazolni, az idei évben nem tehetné meg. Menet közben kiszállni? Én nem hiszem, persze semmi sem kizárt.”

Alonso jelenleg szerződése utolsó évét tölti a McLarennél, és jelentős, a pillanatnyi állás szerint csodával felérő javulás híján nehezen elképzelhető a hosszabbítás. A spanyol nyáron 36. születésnapját ünnepli majd, így nem kizárt a visszavonulás, de sokszor elmondta már, hogy nagyon akar egy harmadik világbajnoki címet, ezért az átigazolás tűnik most valószínűbbnek.

Hogy hova? A Mercedesnél Valtteri Bottasszal csak egy évre írtak alá, ott lehet üresedés, a Ferrarinál a 37 éves Kimi Räikkönen szerződése is kifut, és az Alonsót egykor bajnokká tevő Renault-nál is lehetne esetleg kopogtatni.