A 2017-es szezon előtt úgy tűnik, a pilótapiaci mozgások egyik nagy vesztese Nico Hülkenberg, hiszen a tavaly a konstruktőri bajnokság 4. helyén záró Force Indiának búcsút intve az egyelőre csak építkező Renault-hoz igazolt, pedig ha maradt volna a helyén, nagy esélye lett volna arra, hogy a meglepetésszerűen visszavonult világbajnok, Nico Rosberg ülését kapja meg a Mercedesnél.

Míg Valtteri Bottas idén már a futamgyőzelmekért, esetleg akár a világbajnoki címért küzdhet, Hülkenberg a középmezőnyben birkózik majd a többiekkel. A német azt mondja, rendben van ez így, bízik a jövőben.

“A Renault a múltban már bizonyította, mire képes. Több világbajnoki címet is szereztek, így amikor bemutatták nekem a projektet, egyértelmű volt számomra a döntés” – mondta a Sport Bildnek Hülkenberg.

“Mi tehetek? Azért kell dolgoznom, hogy sikeres legyen a projekt. Az idei évben nem várhatunk csodákat, aki így áll hozzá, az nem ért a Forma-1-hez. De bízom benne, hogy a középmezőny elején lehetünk, és 2019-től, két-három éven belül már a bajnoki címre akarok készülni.”

A Renault-hoz való aláírás és az emiatt “elszalasztott” mercedeses lehetőség kapcsán ezt mondta:

“Túl korán szerződtem? Három hónap telt el a két dolog között! Hazudnék, ha azt mondanám, nem csábító a Mercedes, de az időzítés miatt ez egyáltalán nem volt reális. A Renault-val hosszú távra szerződtem, itt szeretnék felépíteni valamit, ez egy igazi kihívás számomra. Itt akarok küzdeni, építkezni ahelyett, hogy egyszerűen beülnék a Mercedesbe. Nem bánok semmit.”

Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1 Nico Hülkenberg Renault Sport