Barcelonában szerdán is folytatódott a Forma-1-es tesztelés, a második menet második napján minden korábbinál jobb körök születtek.

Ahogy a kora délutáni beszámolónkban is írtuk, a mercedeses Valtteri Bottas szuper- és ultralágy gumikon is 1:19,3-as köröket ment, legjobbja egy szuperlágyas 1:19,310 volt, amivel négytizeddel megjavította a múlt heti csúcsát. Felipe Massa a Williamsszel majdnem ugyanezt tudta, ő ultralágyon 1:19,420-at ment.

Délutánra mindketten csapattársaiknak adták át az autót, ők nem javítottak, valószínűleg teljesen más programot is vittek. Bottas és Hamilton együtt újabb 149 kört tett a W08-asba.

barcelona_teszt06_09

A harmadik legjobb idő Kimi Räikkönen nevéhez kötődött, a Ferrarival ő is délelőtt futotta azt. A finn délután négy körül eldobta az autót, a 3. kanyarban kitört az SF70H fara, végigszánkázott a kavicságyon, majd a gumifalon eltörte az első szárnyat, valamint megsérült a járgány bal oldala is. Az utolsó két órában már nem lépett pályára a vörös autó.

barcelona_teszt06_05

Räikkönem mellett a Red Bull-os Max Verstappen miatt is előkerült a piros zászló, a holland néhány perccel a nap vége előtt állt le a pályán, de addigra már 102 kört összehozott, igaz, az ebédszünetben megejtettek egy motorcserét is a garázsban.

Szintén megbízhatóan, jól ment a Force India (100 kör), a Haas (96 kör), a Renault (93 kör) és a Toro Rosso (92 kör).

Velük ellentétben a McLaren megint vérszegény volt, Fernando Alonso délelőtt 27 kört tett meg, majd délután hosszú órákig nem is lépett pályára. A csapatnál azt állították, hogy minden a tervek szerint halad, de nem lennénk meglepve, ha újabb motorcsere zajlott volna a garázsban, amit inkább már nem vertek nagydobra. A kétszeres világbajnok összesen 46 körrel és a 12. idővel zárt.

barc_teszt06_du