Barcelonában szerdán folytatódott a Forma-1-es tesztelés a második négynapos menet második napjával.

A délelőtt legjobbja mind a tempó, mind a megtett táv tekintetében a Mercedes volt, Valtteri Bottas 1:19,310-es körével négytizeddel megjavította a múlt heti csúcsát, azaz új 2017-es tesztrekordot produkált. A finn szuper- és ultralágyon is több 1:19,-as kört teljesített, összesen több mint egy versenytávot darált le.

A volt csapattárs, egyben utód, a “nyugdíjból” visszatért Felipe Massa is igen szépen dolgozott, a brazil veterán 63 kört és egy 1:19,420-as leggyorsabb kört tudott felmutatni a délelőtti műszak végén. Ahogy a Mercedesnél Lewis Hamilton, úgy a Williamsnél az újonc Lance Stroll veszi át a munkát.

barcelona_teszt06_04

A Ferrarinál Kimi Räikkönen délelőtt egy kis kényszerpihenőre kényszerült, amikor a csapat átvizsgálta az autó folyadékrendszereit, de a finn így is megfutotta a 3. legjobb időt, méghozzá lágy keveréken. A Ferrari hátsójára reggel egyébként kész kerítést építettek, az aerodinamikai mérőeszközök egészen szokatlan látványt nyújtottak.

A McLaren egyelőre nem produkált komolyabb műszaki hibát, de Fernando Alonso a legkisebb megtett távval és a leggyengébb idővel zárt az utolsó helyen a leintéskor. Nem túl biztató.

barc_teszt06_de